Eastbourne Walking Tours

Hotels in Eastbourne | B and B Accommodation in Eastbourne | Self Catering | Camping/Caravan
Home » Things To Do, Attractions » Eastbourne Walking Tours

PHONE: + (0)1323 734107

Eastbourne Walking Tours
MEET AT THE EASTBOURNE
BANDSTAND, MIDDLE LEVEL.
Walking tours start on the
seafront, 0.2 miles south
west of the pier. BN21 3AD

Phone: + (0)1323 734107
Rating: Educational walk, fun, all ages
Prices: ?5 per person, under 14 free
Info: Eastbourne Walking Tours: A historical fun and educational walking tour around Eastbourne.

Eastbourne Walking Tours: Vandring i Eastbourne, East Sussex, England. Vandra i Eastbourne med en guide. Lär dig historien. Guidad tur.

Eastbourne har en ny strandpromenad attraktion. Det är en promenad med början på den musikpaviljongen på mellannivå, promenader längs havet till bryggan, sedan i ett par mycket intressanta småvägar, med i de viktigaste teatrar och tillbaka där det började. Alla på plant, får du lära dig om historien om Eastbourne på promenad som varar en och en halv timme kostar en mycket rimlig fem pounds, gratis för under 14s, så länge de har bevis på ålder som en drivande licens.

Walking guide Harry påven säger "Jag har bott i Eastbourne under ganska många år och har länge tänkt att det fanns en efterfrågan på en rolig och informativ vandring för både ortsbor och besökare. Eastbourne har varit en badort för ungefär 170 år, och har så mycket intressant och ovanlig historia att det är en unik plats att gå runt ".

Den Eastbourne Vandringen startar mittemot Cavendish Hotel, med historien om denna vackra byggnad förklaras, liksom den intressanta bakgrunden till hertigen av Devonshire statyn intill. Då är det en promenad till Burlington Hotel. Det var ett mord i en topp rum fanns en simhall i källaren betjänas av två tidvatten per dag - varmt havsvatten var 1s, 6d. per person, bara 1s för en session av kallt vatten.

Vi går förbi och lära sig historia Carpet Gardens, som grävdes upp för lök produktion under WW2, då vi stannar vid bryggan, med spännande historia, lära sig vad som hände under WW2 för att stoppa invasionen i Eastbourne.

Sedan är det en kort promenad tvärs över vägen in Elms Avenue, där den sanna historien om Sandy Powell vålnad förklaras, liksom vissa lokala Eastbourne historien om att gräva upp av romerska mosaiker år 1712 sedan används för spillror. När vi pausar vid den gamla Co-op butiken kan du njuta av att lära om det här i slutet av Terminus Road, Sussex Club som brukade vara där, följt av hemska historien om den lokala doktorn John Bodkin Adams och hans hus.

Ytterligare ett par att stoppa ställen i vandringen och vi anländer till Devonshire Park Theatre. En otrolig pärla i en byggnad, då vi går förbi Buccaneer pub som brukade vara den allmänna baren för byggt 1870. Pausa igen mittemot Winter Garden, går vi sedan längs Carlisle vägen förbi raden av vackra butiker. Historien om de Devonshire baden förklaras, liksom den för Martello Tower. Tillbaka förbi Eastbourne Centre, som öppnades av fackliga ledare Jack Jones i 1976 till en kostnad av över £ 3m, då vi återvända till musikpaviljongen med lite mer fascinerande historia.

Tempot är bekväm, fakta är mycket informativa, är humorn lättsamma och denna promenad passar människor i alla åldrar. Om du letar efter roliga saker att göra med barnen i Eastbourne, inte leta längre.

Säger Harry "vi medvetet har satt ut en promenad som alla kan njuta av. Jag ställer frågor som "Varför går krabbor i sidled?" Samt "som England Soccer Manager började sin karriär hantera Eastbourne United?" Du måste gå på den här briljanta promenad för att upptäcka allt detta och mycket mer. "

Vi är licensierade av Eastbourne Borough Council, och du kan köpa biljetter i förväg på antingen Tourist Information Centre eller lägre nivå Seafront Office. Vädret måste vara ganska illaluktande för promenad ställas in. Vi går varje måndag och onsdag eftermiddag 15:00 och varje torsdag och söndag kvällar på 8:00. Du behöver inte boka, bara dyka upp. Varje år den första promenad kommer att vara på påskdagen, den sista i slutet av oktober.

Både Harry och Liz, de två guider, är lokala invånare i Eastbourne. De är båda också författare och historiker. De tar bara sterling, eftersom de inser att när du läser det här euron kommer att vara värdelösa och de kommer inte att kunna spendera dem under deras hårt intjänade vinterlov.

Vi ser fram emot att se dig på en av våra utbildnings-och historiska promenader i närheten av Eastbourne!

Vägbeskrivning till EASTBOURNE MUSIKESTRAD
Promenader börjar från Eastbourne Bandstand, som du hittar en 0,2 km (fem minuter) promenad sydväst om Eastbourne Pier, i riktning mot Beachy Head. För Sat Nav användare postnumret placeringen av musikpaviljongen är BN21 3AD.